• 3 Ağustos 2020

KYK Yurt Başvuruları

KYK Yurt Başvuruları

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün amacı; yurt içinde ve dışında yükseköğrenim gören öğrenciler için yurtlar yapmak ve bunların işletmesini sağlamak, beslenme yardımı yapmak, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle milli ve manevi gelişmelerine katkı sağlamak, yükseköğrenim öğrencilerine kredi veya burs vermek, öğrencilerin yükseköğrenimlerini kolaylaştırmaktır.

Yurtlarımızda barınan öğrencilerin, dersleri dışında kalan serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aralarında dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını geliştirmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, iller ve yurtlar arası yarışma ve turnuvalar yapılmaktadır. Ayrıca, psiko-sosyal servislerde öğrencilerimize koruyucu ruh sağlığı hizmeti de verilmekte, yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum sağlamaları maksadıyla uyum programları düzenlenmektedir.

Genel Müdürlüğümüz çeşitli dernek, vakıf, spor federasyonları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarına barınma hizmetiyle destek vermektedir.

KYK yurt ve burs başvuruları, yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans yapacak öğrencilerin işlemleri tamamlanmasından sonra başlıyor. KYK yüksek öğrenim öğrenciler için yurt, burs ve kredi başvurularının yapılacağı tarih ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

KYK yurt başvuruları geçtiğimiz 2019-2020 öğrenim yılında 19 Ağustos tarihinde başlayıp 26 Ağustos’ta sona ermişti.

6-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak üniversite tercihlerinin ardından KYK yurt ve burs başvurularının alınması bekleniyor.

KYK yurt başvuruları başladığında bu sayfa üzerinden sizleri de bilgilendireceğiz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir