• 4 Eylül 2020

Üniversitede Ev Arkadaşı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Üniversitede Ev Arkadaşı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Üniversiteyi kazandınız ve artık başka başka şehirlerde başka başka insanlarla tanışmaya başladınız. Belki de KYK devlet yurtlarında veya özel yurtlardan birini tercih etmek yerine eve çıkmaya kadar verdiniz. Tek başına eve çıkmak maddi açıdan da zor olacağı için ev arkadaşı edinmek istediniz.

Üniversite yaşamınızın en önemli safhalarından bir tanesi de kesinlikle doğru ev arkadaşı ile kalmak. Dışarda ya da okulda çok iyi anlaştığınız ve iyi vakit geçirdiğiniz insanlarla aynı çatı altında kalmaya başladığınızda herşeyin çok daha farklı olduğunu göreceksiniz.

Üniversiteye. başlar başlamaz bir eve çıkıp hemen ilan sitelerinden vs. ev arkadaşı aramanızı asla ama asla önermiyoruz. Okulun daha ilk aylarından bir eve çıkmak ve bu konularla kafanızı meşgul etmek yerine bir yurtta kalarak aynı ortamda birlikte yaşanabilir insanlarla tanışabilirsiniz.

Yurt yaşamı boyunca birlikte evde kalabileceğiniz insanları iyi analiz etmeniz gerekiyor. Yurt ortamında bazı davranışlarını idare ettiğiniz arkadaşlarınız ev ortamında çok daha fazla gözünüze batabilir. O yüzden öncelikle o insanların karakterleri hakkında bilgi edinmeye çalışın.

Sizinle uyumlu olması, anlayışlı ve sevecen biri olması işinizi kolaylaştıracaktır. Ev işlerinde size yardımcı olabilecek bir ev arkadaşı için yardım sever bir karakterde olmasına da dikkat edin. Üşengeç ve tembel insanlarla aynı çatı altında kalmak oldukça zordur. Evde ev işlerinde ve mutfak konusunda adil bir sistem kurabileceğinizi düşündüğünüz insanlarla iletişiminizi güçlendirin.

Ev arkadaşı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi de ev ortamında bir düzenin ve kişiler arası güvenin olmasıdır.

Ev arkadaşınız sosyal çevresi ve sosyal hayatı da önemli olmalı. Çoğu zaman birlikte vakit geçireceğiniz için hoşlanmadığınız karakterdeki insanlarla eve çıkmayı asla düşünmeyin. Sizinle ortak ilgileri olması evde vakit geçirme konusunda size bir artı olarak geri dönecektir. Ev arkadaşınızın arkadaş çevresinde de düzgün insanların olduğundan emin olmanız gerekiyor. Çünkü o insanlar arada misafir olarak evinizi ziyaret edeceklerdir. Eve misafir getirme konusunda da birbirinizle açık ve samimi olmanız gerekiyor.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir